חפש ב:

איך לשמור על הדירה בתקופת גירושים

חוק יחסי ממון הישראלי קובע כי כשזוג מתגרש הרכוש שנצבר במהלך הנישואים מחולק, אך לא נכס שנרכש לפני החתונה ובשל כך קבעו בתי המשפט פסיקות בניגוד לחוק. אז אך משאירים את הדירה בגירושים?

צוות בנק נדל"ן|14.11.2016|14:16|1659 צפיות

מספר הגירושין העולה בישראל הוא נושא מורכב אשר מדיר שינה מעיניהם של ישראלים רבים. אין תחום שבו הגירושים אינם נוגעים וגם נושא הנדל"ן מושפע במקרים בו זוגות מתגרשים נמצאים בעימות במקרים של נכסים. על פי החוק הישראלי, בני זוג המתגרשים מחלקים ביניהם את כל הרכוש שנצבר במהלך תקופת הנישואים. עם זאת חוק יחסי ממון מקבל תפנית כאשר מדובר בנכסים שהועברו לבני זוג  בירושה או מתנה ו\או ונכסים שהם מביאים לנישואין אשר נחשבים כ"רכוש חיצוני" ולכן אלה לא יחולקו בגירושים. כתוצאה מכך, בשנים האחרונות בתי משפט רבים ביטלו את החוק ופסקו כנגד החוק ורוקנו אותו מתוכן. הפסיקות קבעו כי דירות שנרכשו לפני הנישואין יחולקו, וכן נקבע כי מתנות וירושות ובנוסף לכך נכסים ורכוש אשר התערבב ברכוש המשותף ואלה יחולקו גם כן.

לעמוד דירות מקבלן באתר BankNadlan לחצו כאן



שינוי בתפיסת בתי המשפט בכל הנוגע לחלוקה צודקת
הרכוש המשותף תמיד היה נושא מורכב בכל הנוגע בנושאי גירושין והוביל הרבה פעמים למאבקים פנימיים אך בישראל החוק קבע כי אדם שרכש, או רכשה, נכס\דירה לפני הנישואים, לא ייפגע ויאבד את הנכס בשל הגירושים. עם זאת, בשנים האחרונות חלה תפנית משמעותית בגישת בתי המשפט עד אשר נוצר תקדים כי כעת הדירה היא הרכוש החזק ביותר של הזוג ולכן, גם אם היא לא הגיעה משני בני הזוג והיא שייכת רק לאחד מהם בטאבו, הדירה תיחשב כרכוש משותף ותחולק בין הצדדים. ברור לציין כי נטיית לב זו של בתי המשפט מוביל את ציבור המתגרשים לחוסר ודאות, וכיצד מחולק הרכוש המשותף. על מנת שמקרים כאלה יתרחשו, נדרש להוכיח בבית המשפט כי ישנו תשלום כספי המגיע משני המקורות, ולכן כששני הצדדים תורמים את חלקם (גם צד שהדירה לא שייכת לו) הדבר מצביע על סיבה מספקת מבחינת בתי המשפט לחלק את הנכס.

לעמוד הפרויקט אמלוני על האגם - אשקלון באתר BankNadlan לחצו כאן

בתי המשפט מוכנים לקבל כוונות שיתוף כסיבה לרכוש משותף
דוגמאות משפטיות ניתן לראות במקרים כגון משפט שנערך בשנת 2012 בו החליט בית המשפט העליון לקבל את ערעורה של אישה אשר לא השקיעה מכספה בדירה, אך דרשה לקבל מחצית ממנה בשל העובדה שבעלה הבטיח לה כי ימכור את הדירה שבבעלותו ויחד יירכשו דירה במשותף כמו גם לא אישר להשתתף בתשלום על הדירה. לבסוף הבעל חזר בו מהכוונה לרכוש דירה במשותף ולכן בית המשפט העליון פסק להעביר לה מחצית מהזכויות משום נכונותה של האישה לשיתוף. מקרה אחר היה כאשר זוג אשר הבעל קיבל בירושה 104 דירות בארה"ב וגרמניה והפקיד את הכספים בחשבון משותף, דבר אשר מבחינה משפטית העיד על כוונת שיתוף בכספים בין בני הזוג.

זקוקים לעזרה בתחום הנדל"ן?
היועצים המומחים שלנו כאן כדי לעזור לכם
בחרו תחום
מלאו פרטים
קבלו הצעות
או התקשרו 03-3727764 וקבלו מענה מיידי

לעמוד הפרויקט דירות ברובע יזרעאל - שכונת עדן בעפולה באתר BankNadlan לחצו כאן

ישנם מספר דרכים למי שמעוניין למנוע דרישה לרכוש משותף
על מנת שתוכלו להימנע מאי-נעימויות שכאלה ולדעת איך לשמור על הדירה בתקופת גירושים, הודיע בית המשפט כי על בני הזוג לחתום על הסכם ממון או זיכרון דברים במידה ואחד מן הצדדים אינו מעוניין לשתף בעלות על נכסים פרטיים שרכש לבדו, אך מוכן לחלוק אותם במהלך תקופת הזוגיות. מי שאינו מעוניין לחתום על הסכם שכזה, אך עדיין מעוניין לשמור על זכויותיו, נדרש להימנע מתשלומים כאלה ואחרים על חשבון הנכס דרך חשבון משותף של בני הזוג, אלא להפקידם בחשבון פרטי. שתי הדרכים הנוספות בהן ניתן להשתמש הן קביעה מול בן או בת הזוג כי אסור להם לראות את הדירה כדירתם, או להשתמש בכספי דירה שנמכרה על מנת לרכוש דירה חדשה. ייתכן כי מדובר בצעדים הנראים קיצוניים, אך ללא הסכם ממון או זיכרון דברים, ובאי-פעולה אחרת, כל רכוש ייראה כרכוש משותף.

אהבת את הכתבה? קרא גם את:
כל מה שצריך לדעת על חריגות בנייה
אף אחד מאיתנו לא רוצה לעבור על החוק, ולקבל קנס כבד. אז אחת ולתמיד – מה הן חריגות בנייה, איך אפשר להימנע מהן, מה ההשלכות שלהן, ואיך מוציאים היתר בנייה כחוק?
קרא את הכתבה

איפה כדאי להשקיע בנדל"ן ב-2020?
רוב הישראלים כבר מבינים כיום איך להתנהל בכל הנוגע להשקעות נדלן. בעוד שבמדינתנו הקטנה ישנם לא מעט קשיים לרכוש נכס ולהשקיע בנדל"ן
קרא את הכתבה

טיפים אפקטיביים לקנייה של דירה ב-2020
אין ספק, ענף הנדל"ן לא מפסיק לגדול, מה שמוביל לא מעט אנשים לבצע עסקאות רכישת בתים, דירות, קרקעות לבנייה ועוד. בעזרת מספר טיפים מועילים, גם אתם תוכלו לצלוח נכון את התהליך של מכירת דירות ובתים.
קרא את הכתבה

הוספת תגובה
תגובות הגולשים
חברות בניה מובילות
צור עימנו קשר           03-3727764
הגדרות נגישות