חפש ב:

הסכמי הגג שהמדינה חתמה עליהם נתקלים בקשיי ביצוע

מודיעין רמלה וראשל"צ חתמו על הסכמי גג עם ממשלת ישראל לפני שלוש שנים. תמונת המצב היום ברמלה לא שווקה דירה אחת, בראשל"צ שיווקו 10 אחוזים בלבד ובמודיעין רחוקים מהתכנון.

צוות בנק נדל"ן|13.9.2016|14:59|1781 צפיות

רק לפני כמה ימים, בירכו במשרד האוצר והשיכון על חתימת הסכם גג נוסף, הפעם מול עיריית עפולה  על תוספת של 11 אלף דירות מקבלן שייבנו בבירת העמק ויכפילו את כמות התושבים בעיר, ובתמורה לכך, המדינה חתמה על כך שתשקיע 850 מיליון ש"ח בפיתוח תשתיות, מוסדות וכבישים ומוסדות בעפולה. מדובר בהסכם ה-11 במספר עליו חתמה הממשלה בשלושת השנים האחרונות, אך עם הברכות, תמונת מצב של ערים בהן נחתמו הסכמי הגג לפני כשלוש שנים מזהירים מפעולות איטיות של הממשלה ואי-עמידה בזמנים, בזמנים שהפרויקטים של דירות למגורים נבנים ללא מערכת תשיות שערוכה לכך. כך הסכמי הגג שהמדינה חתמה עליהם נתקלים בקשיי ביצוע  וטקסים חגיגיים שנחתמים מסתיימים בקול ענות חלושה ובהבטחה שעלולה לפגוע ברוכשי הדירות שסמכו על החלטות הממשלה.



הבטחות הממשלה לפיתוח התשתיות נעלמות כלא היו
לפני כשלוש שנים, חתמה ממשלת ישראל על הסכם הגג הראשון עם עיריית קריית גת במטרה להאיץ פיתוח תשתיות ולהגדיל את היצע הדיור. אלא שכעת נראה כי הבטחת הממשלה להכנת התשתיות עבור עשרות ואפילו מאות אלפי התושבים ויחידות הדיור, בתוך כשלוש שנים רחוקה מהמציאות. מראות על על כך שרק רבע מהקרקעות שיועדו לבנייה בעשרת ההסכמים הראשונים יצאו לשיווק, כשבעיר רמלה אף לא שווקה יחידה אחת בעקבות מחלוקות על סלילת כבישים, במודיעין השיווקים רחוקים מהתכנון, ובראשון לציון שווקו רק 10 אחוזים ממספר יחידות הדיור שהובטחו. מממשלת ישראל לא הייתה רחוקה תקציבית לסדר הגודל שבניית שכונה חדשה מהיסוד דורשת וגם קצב האישורים והעבודות לוקה בחסר.

לעמוד הפרויקט חנן מור בחריש באתר BankNadlan לחצו כאן

תופעה שכיחה של שכונות המנותקות מהעיר
אחד מהחששות הגדולים ביותר של ראשי הערים שכבר נמצאות בתהליכי שיווק הוא שבזמן שהממשלה מתעכבת עם הכננת התשתיות שהובטחו ועליה חתמה המדינה, רוכשי הדירות כבר יספיקו לעבור לשכונות החדשות שכן קצב הבנייה של חלק ממבני המגורים עבר את קצב בניית התשתיות וכך יקום פער בין התושבים שיגיעו לשכונות חדשות שלא ערוכות לקבלן. בנוסף לכך, ראשי ערים רואים כעת את התמונה הבעייתית כשרמת התשתיות החדשה, עולה על איכות התשתיות בשכונות הוותיקות והדבל מוביל לכך שחלקי העיר יקוטלגו בין שכונות חדשות ומודרניות, וחלקים שיסבלו מהזנחה ומחוסר השקעה, תופעה שהופכת ליותר ויותר שכיחה בישראל וגורמת לכך שהפיתוח בשכונות הוותיקות מתעכב בשל החשש שהקבלנים ייראו באזורים הללו כלא רווחיים.

זקוקים לעזרה בתחום הנדל"ן?
היועצים המומחים שלנו כאן כדי לעזור לכם
בחרו תחום
מלאו פרטים
קבלו הצעות
או התקשרו 03-3727764 וקבלו מענה מיידי

לעמוד הפרויקט מגדלי בצלאל - באר שבע באתר BankNadlan לחצו כאן

האם שוק ההתחדשות העירונית ייפגע?
ישנו חשש נוסף שבניית השכונות החדשות במקום פיתוחן של שכונות קיימות עלול לפגוע בשוק ההתחדשות העירונית. בנייה של שכונה חדשהנחשבית ליקרה פי כמה מפיתוח תשתיות עירוניות קיימות והדבר חותם על העדפת השכונות החדשות בזמן שרוכשי דירות יתרחקו מהשכונות הללו ועלולים ליצור מעין גטאות עוני. אך מנגד, בבאר שבע ובראשון לציון מנסים להרגיע ולהסביר כי ישנם דרכים לשפר את רמת החיים בשכונות הוותיקות על ידי סלילת כבישים ומדרכות, פיתוח שטחים ציבוריים ואפילו עריכת אירועים שונים לתושבי השכונות, וכך יהפכו את המוקדים שנחשבו בעבר לריקים לבעלי פוטנציאל השקעה עבור קבלנים ויזמים.

אהבת את הכתבה? קרא גם את:
כל מה שצריך לדעת על חריגות בנייה
אף אחד מאיתנו לא רוצה לעבור על החוק, ולקבל קנס כבד. אז אחת ולתמיד – מה הן חריגות בנייה, איך אפשר להימנע מהן, מה ההשלכות שלהן, ואיך מוציאים היתר בנייה כחוק?
קרא את הכתבה

איפה כדאי להשקיע בנדל"ן ב-2020?
רוב הישראלים כבר מבינים כיום איך להתנהל בכל הנוגע להשקעות נדלן. בעוד שבמדינתנו הקטנה ישנם לא מעט קשיים לרכוש נכס ולהשקיע בנדל"ן
קרא את הכתבה

טיפים אפקטיביים לקנייה של דירה ב-2020
אין ספק, ענף הנדל"ן לא מפסיק לגדול, מה שמוביל לא מעט אנשים לבצע עסקאות רכישת בתים, דירות, קרקעות לבנייה ועוד. בעזרת מספר טיפים מועילים, גם אתם תוכלו לצלוח נכון את התהליך של מכירת דירות ובתים.
קרא את הכתבה

הוספת תגובה
תגובות הגולשים
חברות בניה מובילות
צור עימנו קשר           03-3727764
הגדרות נגישות