חפש ב:

כיצד בוחנים את יכולת ערי ישראל?

כיצד מודדים בישראל את רמת הערים? לפי מרחיבים את גבולות העיר? ואיך הנתונים הללו משפיעים על בניית השכונות החדשות של העתיד?

צוות בנק נדל"ן|31.5.2016|15:19|1433 צפיות

כיצד תעריכו את מבני המגורים בישראל? האם שיכוני הרכבות הישנים, שנועדו במקור לעלייה וקליטה, נחשבים לאיכותיים? מרבית הציבור בישראל יאמר שלא, אולם בשנות ה-50 וה-60 התפרסמו מאמרים רבים בעיתוני האדריכלות העולמיים, אשר תיארו את אותם שיכונים כאידאל השיכון הציבורי. היום, הם אולי נראים לציבור מיושנים, אך כך גם המבנים ה"פוסט-מודרניים" של שנות ה-80. מכאן והלאה נשאלת השאלה "מה לגבי מגדלים של העשור האחרון?" והאם אנו מבלבלים בין "בניין חדש" ל"בניין איכותי"? ומשם, כיצד בוחנים גם את יכולת ערי ישראלי להתאים את עצמן לעתיד הדיור.

לעמוד הפרויקט עדן המושבה הקטנה - דירות ברובע יזרעאל בעפולה באתר BankNadlan לחצו כאן



מדינת ישראל עסקה שנים בלייצר יחידות מגורים מיידיות לעולים, אך מציאות זו השתנתה כבר לפני 20 שנה
מאז הקמתה, נדמה כי מדינת ישראל עדיין לא בחרה להתמודד עם השאלה "כיצד בונים ערים טובות יותר?" שיכוני הרכבות שנות ה-50, שיכוני ה-H של שנות ה-60 וה-70 ואלפי הדירות שנבנו בשנות ה-90, עסקו כולם ביצירת דירות שיאכלסו את אלפי העולים שהגיעו בגלי העלייה השונים. יחד איתם פעולות ההתחדשות העירונית של כל עשור ועשור, לא בחרו לעסוק בסוגיית התיקון או שיפור המראה, נגישותו וזהותו עלה עסקו תמיד בבניית הדירה ותו לא. מכאן, הגענו למציאות בה ישנן לא מעט ערים רועשות, עם קשיי נגישות, ומלאות בוונדליזם והזנחה, וכל מבנה "יפה", הופך במהרה לנווה מדבר סביב אדמה כרוכה, שרק מבהירה עוד יותר את חוסר המחשבה בנכסים סביבו.

הערים ה"יפות" בישראל הן הערים הוותיקות, אשר יש בהן מרכיב בולט של "אופי" ייחודי
בישראל, הערים ה"יפות" הן בדרך כלל הערים הוותיקות יותר, אשר יש להן אופי היסטורי והציבור הישראלי, המחפש להתגורר בעיר, מחפש את אותן דירות חדשות, אשר נבנות כחלק משכונה, המחוברת לאזור בעיר בו היא נמצאת. ערים בעלות השקעה אסטרטגית בבנייה ובשימור האופי המקומי, אשר יורדות לכל שדרות הניהול והביצוע העירוניים. לאחר מכן, כשהישראלים מגיעים לטיולים שלהם בחו"ל, הם מביטים בערי העולם בקנאה.  אז איך הופכים את העיר לשימושית יותר? כיצד משנים את התפיסה כיום בה התושב פשוט מחפש לעבור ממקום למקום, לתפיסה של בילוי ברחובות העיר במקום בקניון המקומי?

זקוקים לעזרה בתחום הנדל"ן?
היועצים המומחים שלנו כאן כדי לעזור לכם
בחרו תחום
מלאו פרטים
קבלו הצעות
או התקשרו 03-3727764 וקבלו מענה מיידי

לעמוד הפרויקט קריית האחדות 3 בקריית גת באתר BankNadlan לחצו כאן

שאלה של זהות
הערים בישראל בעשור השני של המאה ה-21 הן מילה נרדפת לבלגן ולחוסר סדר. רוב הפרויקטים בערי ישראל נבנים כאיים נפרדים אחד מהשני רק לשם הוספת יחידות דיור שישרתו רק את בעלי הדירות שלהן. הסכמי הגג הנחתמים בין האוצר לרשויות מקומיות, נועדו למעשה להבטיח מימון של תשתיות במקביל לפיתוח המגורים, וכאן נמצאת ההזדמנות לייצר אופי לערים בישראל ולייצר בארץ תחושה של ייחודיות לכל עיר במקום ערי פריפריה שנדמה שמציגות תמונת מראה של בתי מגורים ללא אזורי תעסוקה ומסחר, רחובות ריקים ואזור מסחר אחד ששואב לתוכו כל בעל עסק. הסכמי הגג העתידיים חייבים לייצר סגנון בנייה אחיד שיספק חווית מגורים מלבד לקופסא בה אנו חיים בדרך לעבודה ולמקומות הבילוי.

אהבת את הכתבה? קרא גם את:
כל מה שצריך לדעת על חריגות בנייה
אף אחד מאיתנו לא רוצה לעבור על החוק, ולקבל קנס כבד. אז אחת ולתמיד – מה הן חריגות בנייה, איך אפשר להימנע מהן, מה ההשלכות שלהן, ואיך מוציאים היתר בנייה כחוק?
קרא את הכתבה

איפה כדאי להשקיע בנדל"ן ב-2020?
רוב הישראלים כבר מבינים כיום איך להתנהל בכל הנוגע להשקעות נדלן. בעוד שבמדינתנו הקטנה ישנם לא מעט קשיים לרכוש נכס ולהשקיע בנדל"ן
קרא את הכתבה

טיפים אפקטיביים לקנייה של דירה ב-2020
אין ספק, ענף הנדל"ן לא מפסיק לגדול, מה שמוביל לא מעט אנשים לבצע עסקאות רכישת בתים, דירות, קרקעות לבנייה ועוד. בעזרת מספר טיפים מועילים, גם אתם תוכלו לצלוח נכון את התהליך של מכירת דירות ובתים.
קרא את הכתבה

הוספת תגובה
תגובות הגולשים
חברות בניה מובילות
צור עימנו קשר           03-3727764
הגדרות נגישות