הנתונים שנחשפו ע"י הלמ"ס על עליית מחירי הדירות בשנת 2015, לא הפתיעו ישראלים רבים. אך כשאנחנו מביטים בשוק הדירות היום, אנו לרוב שואלים את עצמינו, כיצד הוא ייראה בעתיד. האם בעוד 15 שנה עדיין יחפשו בעיקר דירות חדשות באזור המרכז? האם יקום מטרופולין חדש? ואיך יוגדרו דירות העתיד. מחקר חדש שנערך עבור מטה הדיור החדש, בחן את השינוי ברכיבי עלות הדירות ב-25 השנים האחרונות ולפי נתוני העבר, ניסה לחזות את עתידו של שוק הדיור בשנים הבאות.

מחירי הדירות הוכפלו בעשור האחרון
כידוע, מחירו הדירות בישראל הוכפלו באזורים רבים ברחבי הארץ, בייחוד במרכז, ב-25 השנים האחרונות. אם ב-1990 מחירה של דירת 4 חדרים ממוצעת עמד על 800,000 ש"ח, מחירה של אותה סוג דירה כיום יעמוד על כ-1.6 מיליון ש"ח. אך הנתון המעניין הוא, שאם בוחנים את השינוי בעלויות הבנייה בישראל, ניתן למצוא שלא חל שינוי משמעותי במהלך תקופה זו. השינוי האמיתי השתנה במחירי הקרקעות והפיתוח שלהן בשל היצע הקרקעות הדל שקיים בישראל. אליהם הצטרפו הדרישות החדשות של אזרחי המאה ה-21, איכות החיים אשר נדרשה לעלות, גודל הדירות שהתרחב ושטחי המסחר שפרויקטים למגורים החלו לאכלס.
לעמוד דירות חדשות מקבלן באתר BankNadlan לחצו כאן
נראה כי הדורות הבאים יצמצמו את גודל הדירות ורכישת המכוניות
ב-25 השנים האחרונות חל בישראל גידול עקבי בגודל הדירה הממוצעת מכ-100 מ"ר לכ-115 מ"ר , אך שינוי המגמה, שאת סימניו הראשונים כבר ניתן לראות היום, עשוי לשנות את המפה החברתית. אחת התחזיות לשוק הנדל"ן העתידי היא ירידת גדול הדירה הממוצעת עד לכ-95 מ"ר בשנת 2040, 20 מ"ר פחות מהדירות הממוצעות כיום. אל גודל הדירה מצטרפת סוגיית החנייה אשר נראית ככזו שתקטן, בעקבות עליית מחירי הדירות אשר זוכות למגרשי חנייה, כשכיום כל דירה חדשה מקבלת בממוצע כ-0.75 מקומות חנייה, אך בעתיד, נראה ששטח זה יצטמצם לכ-0.5 מקומות.