מנכ"לים רבים בחברות הבנייה מתנגדים למהלך המתגבש במשרד האוצר שיאפשר כניסת חברות בנייה זרות, אשר אמורות להוסיף תחרות למשק בטענה שלא יהיה עליהם פיקוח. האם לטענות יש בסיס?
אורון איצקוביץ'|25.8.2015|17:10|1114 צפיות
|
|
חברות בנייה רבות מתלוננות כבר שנים על מחסור בכוח אדם המעכב את התקדמות הבנייה ודורשים לייבא עובדים זרים נוספים מסין. אך עכשיו, אותם קבלנים טוענים למחדל שעלול להתרחש אם תכנית המדינה להבאת חברות בנייה זרות תתממש.

האם הכסף של החברות הזרות יוזילו את מחירי הדירות בארץ?
ממשלת ישראל מנסה לבצע מהלך שאמור לפתח את תעשיית הבנייה בארץ אל מול זעקות שבר של חברות הבנייה. הממשלה פועלת לפי פרויקטים שהסתיימו לאחרונה, כגון מנהרות הכרמל והרכבת הקלה בירושלים, ומקווה להשיג את אותה הצלחה, כשמנגד טוענים הקבלנים וחברות הבנייה הישראליות למשבר בתחום התעסוקה. טענת הקבלנים מתבססת על העובדה שחברות הבנייה הישראליות משלמות לעובדי בנייה רבים (בינהם אינסטלטורים, אנשי חשמל, שמאים וכו') ומשתמשות בשירותים שלהם במהלך הפרויקטים. לטענתם, חברות הבניה הזרות ישתמשו באנשי השירות שלהם ולמעשה ישראל תשפר את האבטלה במדינות זרות לעומת עצמאים ישראלים שייפגעו.
לעמוד דירות חדשות מקבלנים באתר Banknadlan לחצו כאן
מנגד, טוענת הממשלה שבמקרים רבים משתמשת הממשלה בחברות זרות לבנייה של פרויקטים מיוחדים ולכן אין סיבה שאותם חברות לא יוכלו להשתמש בניסיונם לשיפור התחרות בתחום הדיור והוזלת מחירים. הבעייתיות של טענה זו, היא שעיקר העיכוב בארץ הוא לא בגלל חוסר בחברות בנייה אלא בעיכוב ביורוקרטי ומיסים גבוהים שמעלים את ערך הדירה. אך גם הקבלנים עצמן בונים מלכתחילה דירות גדולות מעבר לצורך האמיתי של האזרח וגם זה, מעלה את מחירי הדירות.

מי באמת "ייפגע" מכניסת החברות הזרות? הקבלנים או הצרכנים הישראלים
בנושא הפיקוח, חברות הבנייה מאיימות שמדינת ישראל לא תוכל לפקח על חברות הבנייה ולערוב לטיב איכותן, אך כידוע לכולנו המרפסות הנופלות היו שייכות לחברה ישראלית וכנראה שהדרך היחידה לדעת עם התכנית באמת תצליח להוזיל את מחיר הדירות, היא ליישם אותם לזמן מוגבל ולראות אם השוק ייחל לנוע למחירים הנוחים לאדם הממוצע.