כ-300 מטר מקו החוף של בת ים, שוכן לו מתחם נדל"ני, אשר נבנה בשנות ה-40 של המאה הקודמת, ונראה כיום כמשווע להתחדשות עירונית. מתחם מעונות ים, בנוי בעיקרו מבנייה של שתי קומות, מכיל 116 דירות קטנות בגודל של 30 מ"ר בממוצע, וטופס שטח רב בעל פוטנציאל הרחבה גדול מאוד בנייה לגובה. מצבם הפיזי של הנכסים מוגדר כמסוכן למגורים, ובחלקם בוצעו חיבורי גז, חשמל וצנרת בצורה בלתי חוקית, כשבנכסים אחרים ישנן תוספות בנייה לא חוקיות שרק מוסיפות לתחושת ההזנחה במקום.
לעמוד הפרויקט מגדלי טאוור בבת ים באתר BankNadlan לחצו כאן

פרויקט שמקודם דרך מספר גורמים אך ללא הצלחה
עיריית בת-ים, אשר פועלת לקדם פרויקטים של התחדשות העירונית, בשל חוסר מוחלט בקרקעות חדשות, גיבשה עוד בשנת 2011 מסמך עקרונות להתחדשות השכונה שיאפשר את פינוי המתחם והקמה של פרויקט חדש אשר יכלול יחידות דיור רבות ומרווחות יותר. אליה הצטרפו חברות רבות, אחת מהן היא חברת IMG, שזיהו את הפוטנציאל הכלכלי הרב הטמון במתחם, אך כולם נבלמו במחסום המס המונע כרגע כל פרויקט חדש בשכונה.
לעמוד הפרויקט דניאל 30 בבת ים באתר BankNadlan לחצו כאן
תעלול מס משנות ה-40
הסיבה להפיכתה של מעונות ים למעין חור שחור בעיר,קשורה בעובדה כי כל הדירות הקיימות במתחם, אינן רשומות על בעלי הדירות שרכשו אותם, אלא על שם חברות בע"מ. המבנים נרשמו על שם "החברה המרכזית לשיכון ובניין בע"מ" וחברות בת שלה, שנוסדו כתעלול מס, שנכון להיום כבר אינן קיימות והמשמעות היא שבעלי הדירות מוגדרים כבעלי מניות בחברות הללו והותיר אותם כחוכרים.
לעמוד הפרויקט פרי הורייזן בבת ים באתר BankNadlan לחצו כאן
סבך משפטי המצריך הוצאה כספית גדולה
דבר זה מוביל את המתחם להיות לסבך משפטי לא קטן, שכן בחלק מן המקרים תקופת החכירה תמה וכעת צריך למצוא את כל בעלי זכות החכירה הקודמות, לאתר את בעלי הנכסים הקודמים ולהסדיר את חובות האגרה שכביכול חלות על החברות הללו משנת 1975, ונמצאות באחריותם של בעלי המניות. הבעיה הנוספת שמעכבת את אופי הפרויקט הוא סירובם של חלק מדיירי המתחם לאופי הבנייה שדורשים לבצע במסגרת ההתחדשות העירונית. חלקם דורשים שהבנייה תהיה כמו בעבר ולא תעבור את גובה שתי הקומות ודבר שכזה לא מקובל מבחינת היזמים שכן אין להם דרך להשיג רווח מהפרויקט.